5 vinkkiä järjestöviestintään

Järjestöviestintä on kehittynyt entistä vuorovaikutteisemmaksi, visuaalisemmaksi ja arvolähtöisemmäksi. Samalla monien järjestöjen viestintäresurssit ovat niukentuneet. Vaikuttava viestintä ei kuitenkaan aina vaadi suurta budjettia – tarkalla suunnittelulla ja digimarkkinoinnin keinoja hyödyntämällä voidaan tavoittaa oikea yleisö ja vahvistaa järjestön asemaa luotettavana tietolähteenä. 

Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla järjestöt voivat tehostaa viestintäänsä ja saavuttaa parempia tuloksia. 

Näin viestit tehokkaasti ja rakennat ajatusjohtajuutta:

1. Vaikuta ja vakuuta videosisällöillä 

Videoiden suosio kasvaa jatkuvasti, ja lyhyet videot esimerkiksi Instagramissa ja TikTokissa ovat tehokas tapa kiinnittää yleisön huomio sekä viestiä järjestön tavoitteista ja arvoista. 

Autenttisuus on avainasemassa – tuo rohkeasti esiin järjestösi asiantuntijoita ja jäseniä. Kulissien taakse kurkistavat behind the scenes -videot ja nopeat haastattelut toimivat erityisen hyvin, eikä niiden toteuttaminen vaadi suurta budjettia tai raskasta tuotantokalustoa. 

2. Korosta arvoja ja rakenna luotettavuutta 

Järjestöjen viestintä on paljon enemmän kuin toiminnasta kertomista – se on arvojen, kuten vastuullisuuden ja eettisyyden esiintuomista. Informaatiotulvan ja disinformaation aikakaudella järjestöt ovat keskeisessä asemassa tarjoamassa luotettavaa tietoa yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista. 

Avoin, asiantunteva ja uskottava viestintä auttaa järjestöä profiloitumaan luotettavana tietolähteenä ja alan ajatusjohtajana.

3. Maksimoi resurssit suunnittelulla ja osallistamalla

Monilla järjestöillä on rajalliset resurssit, joten viestinnän suunnitelmallisuus ja priorisointi ovat erityisen tärkeitä. Selkeä viestintäsuunnitelma, tarkasti aikataulutetut toimenpiteet ja säännöllinen tulosten seuranta tehostavat toimintaa ja parantavat sen vaikuttavuutta.  

Jäsenten ja sidosryhmien osallistaminen sisällöntuotantoon sekä viestintään sosiaalisessa mediassa sitouttaa yhteisöä ja vahvistaa viestinnän vaikuttavuutta.  

4. Hyödynnä dataa viestinnän kohdentamiseen 

Yleisöt odottavat entistä räätälöidympää viestintää, ja digitaalinen markkinointi tarjoaa tähän tehokkaita keinoja. Hyödynnä digitaalista mainontaa (esimerkiksi Google Ads, Facebook, Instagram ja TikTok) ja sieltä saatavaa dataa viestimään kohderyhmille tehokkaasti heitä kiinnostavalla tavalla. Mittaa, analysoi ja optimoi toimenpiteitä säännöllisesti.  

Hakukoneoptimoinnilla ja -mainonnalla tavoitat järjestön aihealueista tietoa etsivät. Tutki hakukoneissa käytettyjä termejä ja tuota niitä vastaavia sisältöjä.  

5. Ota tekoäly avuksi  

Tekoäly ei korvaa ihmistä, mutta se voi olla tehokas apuri viestinnässä. Sen avulla voidaan nopeuttaa sisällöntuotantoa, ideointia, tekstien muokkausta ja käännöstöitä sekä automatisoida toistuvia viestintätehtäviä. 
 
Tekoälysovellusten käytössä mietityttää usein niiden eettisyys ja turvallisuus. Tässäkin viestintä on järjestöissä avainasemassa: selkeät sisäiset ohjeistukset ja opastus hälventävät epäluuloja ja rohkaisevat hyödyntämään uusia teknologioita.  

Haluatko kuulla lisää?
Ota rohkeasti yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja palaamme sinulle pikimmiten.

Tilaa Jengan uutiskirje
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.