Aistimassa mainostoimiston pöhinää – Harjoittelijana Jengassa

Olin kiinnostunut harjoittelusta viestinnän tehtävissä ja suunnitelmissani oli lähteä opiskelemaan mediatutkimusta tai viestintää. Hain harjoittelupaikkaa minulle aikaisemmin tuntemattomasta Jengasta. Verkkosivut miellyttivät silmääni ja lähestyin heitä sähköpostilla.

Tulin haastatteluun avoimin mielin ja vastaanotto oli todella positiivinen. Ihmiset vaikuttivat alusta asti hyviltä tyypeiltä ja Puistotornin tilat olivat ihan mielettömät ja maisemat ulos upeat.

Odotin mielenkiinnolla ja innolla harjoitteluani Jengassa. Mainosala oli minulle aivan uutta ja jännittävää, mutta uskoin selviytyväni minulle annetuista haasteista. Olisiko mainostoimistossa työskentely minun juttuni tulevaisuudessa?

Jengassa tein oikolukua ja sisällönsyöttöä verkkosivuille. Tein myös selvityksiä eri toimijoiden käyttäytymisestä sosiaalisessa mediassa. Olen kiinnostunut valokuvauksesta ja pääsin mukaan tutustumaan valokuvausstudiolle, missä pääsin seuraamaan, miten valokuvaaja ja mainostoimisto tekevät yhteistyötä. Tämän lisäksi pääsin osallistumaan jäsenlehden tekoon alusta loppuun.

WordPressiä olin käyttänyt ennenkin, mutta vain artikkelien julkaisemiseen. Nyt sain kokeilla, miten yritysmaailmassa käytetään kyseistä ohjelmaa. Olin mukana tekemässä uutta verkkosivustoa, josta tuli todella tyylikäs. Some-katsausten tekemisestä opin itsekin paljon. Seurasin sosiaalisia medioita aktiivisesti, jotta pysyisin mukana kaikissa muutoksissa.

Harjoittelu Jengassa antoi minulle uutta perspektiiviä siitä, millaista on työskennellä luovalla alalla ja mikä tärkeintä, sain loistavaa työkokemusta tulevaa varten. Oli hienoa seurata ja olla osana tällaista työyhteisöä. Toivon kaikkea hyvää Jengan porukalle ja menestystä myös tulevaisuudessa!