Henriikka ja elämän tarkoitus  

Vuonna 2016 sanomalehti Kalevan entinen kesätoimittaja Henriikka Uusitalo taivalsi Oulusta Tampereen yliopistoon journalistiikan opintoihin. Muutamaa vuotta myöhemmin Jenga sai tiimiinsä tuoreen hum. kandin ja sittemmin myös maisterin.  

Henriikka muistelee, että mainostoimistomaailma tuntui ensikertalaisesta hienolta. 

”Pääsin viestinnän harjoittelijana ensi töikseni mukaan pariinkin brändityöpajaan. Muuten päiviin sisältyi sometekstien kirjoittamista, jo ennestään tuttua artikkelituotantoa, oikolukua ja sisällönsyöttöä nettiin. Kaikki oli uutta ja opittavaa riitti, mutta jengalaisista välittyi tosi lämmin fiilis.”   

Tunne oli molemminpuolinen. Henriikkaa pyydettiin myöhemmin sijaistamaan äitiyslomalle jäävää projektipäällikköä, ja hienosti hoidettu pesti johti ennen pitkää tuplarooliin. Nykyisin hän on osan viikosta Jengan asiakkaalla lainassa proikkarina ja tekee loppuajan monimuotoista sisällöntuotantoa.  

”Tämä vaihtelevuus sopii luonteelleni. Projektityö on nopeatempoista, kirjoittaminen pitkäjänteisempää ja molempien tehtävissäkin riittää vaihtelua. Lisäksi tykkään toimia ihmisten kanssa. Saan varsinkin livetapaamisista energiaa ja motivaatioita, vaikka sosiaalinen päivä vaatii toki palautumistakin.”  

”Ihmiset tekevät työpaikan”  

Työssä viihtymistä ruokkii Henriikan mukaan Jengan välitön ja välittävä henki, joka ulottuu myös asiakaspalveluun.  

”Meillä on säilynyt työkavereiden vaihduttuakin sama lämmin ja aito fiilis. Täällä on helppo työskennellä kaikkien kanssa. Uskon myös asiakkaiden kokevan yhteydenpidon puolin ja toisin sujuvaksi.”  

Markkinointiviestintä-sanaa pohtiessaan Henriikka asettaa itsensä enemmän viestintäpuolelle, ja arvelee sen merkityksen edelleen kasvavan. Kun ihmisistä tulee yhä valveutuneempia, vaaditaan viestinnältä enemmän rehellisyyttä, vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Eli myös markkinointiviestinnän tulee lähentyä hyvän journalismin periaatteita.  

Jos työkseen tuottaa asiakkaille ratkaisuja ja sisältöjä, tuntuu vapaa-ajalla hyvältä heittäytyä vastaanottajaksi. Henriikalle se tarkoittaa etenkin kirjallisuutta ja musiikkia.  

”Haluaisin lukea enemmänkin, olen siinä välillä laiska. Musiikkia kuuntelen paljon ja käyn keikoilla. Viime vuonna aloitin yliopistolla myös taekwondo-harrastuksen. Siinä viehättää tietty kurinalaisuus vastapainona luovuudelle.”  

Okei, vielä viimeinen kevyt kysymys. Mikä on elämän tarkoitus?  

Henriikka mutisee hetken jotakin epämääräistä Hermann Hessestä, mutta lausuu sitten ihastuttavan kirkkaan napakympin.  

”Elämän tarkoitus on elää omannäköistä elämää siten, ettei loukkaa muita.” 

Haluatko kuulla lisää?
Ota rohkeasti yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja palaamme sinulle pikimmiten.

Tilaa Jengan uutiskirje
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.