Jengailun parhaat palat satunnaisessa järjestyksessä

Elina, 20 vuotta, etsii harjoittelupaikkaa. Viestintä ja markkinointi kiinnostavat. Tarmokas nettisivujen tutkiminen tuottaa tulosta – löytyy unelmien harkkapaikka Jenga. Näppäimistö sauhuten kirjoitan hakemuksen. Jenga vastaa huutooni. Puoli vuotta myöhemmin on aika koota harjoittelun parhaat palat yhteen.

  1. WordPress-viidakot. En olisi viime talvena uskonut, että kesään mennessä olen nettisivujen läpikahlauksen ja sisällönsyötön konkari.
  2. Huumori. Jengassa huumori kukkii. Ei siitä sen enempää.
  3. Brändit. Brändin rakentamisesta tuli nopeasti lempityötehtäväni. Brändit iskivät niin kovaa, että niistä tuli myös opinnäytetyön aihe.
  4. Kirjoittaminen. Ammattilehtiä, tiedotteita, tarjouksia, mainostekstejä, copylauseita, ilmoituksia, muistiinpanoja… Harjoittelussani sain kirjoittaa kaikenlaisia tekstejä.
  5. PR-hommat. Aluksi jännitti soittaa Helsingin Sanomiin asiakkaan uutisista. Ei jännitä enää. Tiedotteet ja lehdistötilaisuudet ovat Jengassa arkipäivää.
  6. Workshopit. Workshoppien suunnittelu ja järjestäminen toi vaihtelua muihin työtehtäviin. Ja asiakkaan kanssa ideointi – niin hauskaa!
  7. Some. Jengan omien somepäivitysten takana on aina paljon naurua, kuvailua ja ideointia. Lopputuloksena usein pomppivat pallot. Asiakkaiden somestrategiat ovat vähän monimutkaisempia.
  8. Pulla. Ja liian hyvät palaverikeksit. Ne, joita piilotellaan firman pahimmilta herkkusuilta.
  9. Koordinointi. Perään soittelu, kuuden pallon ilmassa taiteilu, oikean ihmisen metsästäminen ja sähköpostirumba. Parasta koko harjoittelussa, uskokaa tai älkää.
  10. #jengafamily. Jengasta sain ihanat, hauskat ja osaavat työkaverit, jotka tekevät maanantaista vähän paremman. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä jatkossakin