Brändityö selkeytti Pirkanmaan Jätehuollon kokonaiskuvaa

Pirkanmaan Jätehuolto on 17 kunnan omistama yhtiö, joka huolehtii, että omistajakunnissa lajittelu ja kierrätys sujuvat, kuljetukset rullaavat ja jätteenkäsittely on huippulaatua. Yhtiön brändi kaipasi selkeyttämistä, jotta sen omistajakunnista, yhteistyökumppaneista, henkilöstöstä ja urakoitsijoista koostuva verkosto kertoisi toiminnallaan yhtenäistä tarinaa.

Strategiaansa päivittänyt Pirkanmaan Jätehuolto kaipasi yhteistyökumppania kirkastamaan moniäänistä brändiään. Yhtiö oli aiemmin toteuttanut Jengan kanssa verkkovuosikertomuksen onnistuneesti, ja hyvin sujuneen yhteistyön jälkeen Jenga valittiin kumppaniksi myös brändin kehitysprosessiin.

Brändityö potkaistiin käyntiin työpajalla. Sen tulosten perusteella Jenga ehdotti erilaisia sanallisia ja visuaalisia elementtejä, joista muotoutui yhteistyöllä Pirkanmaan Jätehuollon kiteytetty tarina ja äänensävy.

– Jenga sitoi jo olemassa olevia elementtejä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Laajaa brändiä täsmennettiin, jolloin brändikuvamme selkiytyi, toteaa viestintäpäällikkö Suvi Suomalainen Pirkanmaan Jätehuollosta.

Brändin tueksi toteutettiin brand book. Brändi oli tärkeää saada kirjalliseen muotoon, joka on helposti jaettavissa koko Pirkanmaan Jätehuollon verkostolle omistajakunnista jätteenkuljetusurakoitsijoihin.

Brändikäsikirjan valmistuttua Jenga järjesti uudesta brändistä Pirkanmaan Jätehuollon henkilökunnalle koulutuksen, joka innosti työntekijöitä mukaan brändin toteuttamiseen.

Visuaalista tukea viestintään

Merkittävä uudistus brändi-ilmeeseen oli Jengan suunnittelema grafiikka: ”kuosi”. Näyttävä grafiikka toistaa viestiä ympäristöstä ja yhdessä tekemisestä Pirkanmaan Jätehuollon materiaaleissa.

Jengan visuaalinen osaaminen näkyy myös muualla Pirkanmaan Jätehuollon viestinnässä. Esimerkiksi jäteasemien uudistettuja kylttejä koristavat nyt Jengan graafikon kynästä lähtöisin olevat selkeät linjat ja ikonit.

– Visuaalisuus on nykypäivänä hyvin vahva elementti viestinnässä, ja Jenga on toiminut meille ammattitaitoisena visuaalisena kumppanina, Suomalainen kertoo.

Pirkanmaan Jätehuollon ja Jengan yhteinen kieli ja suunta löytyivät luontevasti. Jenga on tuonut yhteistyöhön vahvaa osaamistaan juuri Pirkanmaan Jätehuollon tarpeiden mukaan.

– Jengalaisten kanssa on mukava tehdä töitä. Heillä on uusia ideoita ja hyvä ote. Tekemisessä korostuu asiakasymmärrys eli he osaavat tulkita ja tunnistaa asiakkaan tarpeita sekä viedä niitä eteenpäin.