Hangon satama – modernia meripalvelua jo vuodesta 1873

Hangon Satama on lajissaan Suomen eteläisin ja toiminut jo vuodesta 1873 alkaen. Nykyisin se palvelee vientiä, tuontia ja muuta laivaliikennettä tarjoamalla maan suorimman ja nopeimman meriyhteyden Keski-Eurooppaan. Kokonaisuuteen kuuluvat kolme satama-aluetta: Länsisatama, Ulkosatama ja Koverharin satama.

Sataman täyttäessä 150 vuotta haluttiin juhlavuoden tapahtumissa ja markkinoinnissa tuoda esiin sekä satamapalvelun historiaa että nykypäivän tarjontaa.

Lisää Jengaa: Käsikirjoitimme ja tuotimme Hangon satamalle 150-vuotisvideon, jossa käytiin läpi Suomen ensimmäisen talvisataman kehitystä viennin, matkustajaliikenteen ja autotuonnin etapiksi sekä lopulta moderniksi tämän päivän ja tulevaisuuden satamaksi.

Verkkoon pystytimme juhlasivun, jota varten koostimme pieniä historiatarinoita, haastattelimme sataman eri toimijoita ja teimme satamapalveluista lukuisia artikkeleita. Juhlasivua sisältöineen markkinoitiin tietenkin erilaisilla somejulkaisuilla.

Juhlavuoden materiaalien jälkeen Jengan ja Hangon yhteistyö on jatkunut mm. lehti-ilmoitusten sekä uusien videotuotantojen parissa. Tapahtuma- ja rekrytointikäyttöön suunnitelluissa videoissa on esitelty sataman eri toimenkuvia, tulevaisuusnäkymiä ja vastuullisuustyötä.

Lue Hangon sataman 150-vuotisartikkeleita >