Lähijunailu sai ihastuttavan markkinointikonseptin

Jenga koordinoi Pirkanmaan junapilottihankkeen markkinointia ja toteutti yhteiskäyttöön markkinointimateriaaleja, joilla lisättiin seudun lähijunamatkailun tunnettuutta. 

Pirkanmaan ja Tampereen seudun kuntien välisen liikkumisen edistäminen on pitkään ollut merkittävä alueellinen tavoite. Alueen lähijunailu sai jättipotin, kun Pirkanmaa valittiin liikenne- ja viestintäministeriön junapilottihankkeeseen.  

Kymmenen kunnan ja neljän organisaation yhteistyönä toteuttamassa pilotissa oli tarvetta markkinoinnin yhteistyökumppanille, joka ottaa homman haltuun – kokemuksella ja näkemyksellä. Haasteena oli luoda markkinointia, joka palvelee monia toimijoita ja lisää pilotin tunnettuutta. 

– Tavoitteemme oli yhtenäisen ja strukturoidun markkinointisuunnitelman avulla toteuttaa junapilotin markkinointi. Laajan verkoston yhteistyöhön tarvittiin ulkopuolinen koordinoija, johon valittiin Jenga, Pirkanmaan liiton viestintäpäällikkö Kirsti Kivilinna kertoo. 

Käyttäjälähtöinen konsepti vetoaa tunteisiin 

Jengan ja kuntayhteistyön tuloksena on syntynyt osaavaa ja ammattitaitoista markkinointiviestintää, jota voi hyödyntää seutu- ja kuntamarkkinoinnissa. Esimerkiksi Jengan luoma markkinointimateriaalipankki on kuntien vapaasti käytettävissä. Aineistosta löytyy niin esitteitä kuin sosiaalisen median animaatioita.  

Selkeä verkkosivu rakasturaiteisiin.fi tarjoaa tietoa niin seudun asukkaille kuin kuntien työntekijöille esimerkiksi lisätyistä junavuoroista ja M-lähijunan aikataulusta. 

Suunnitteluvaiheessa Jenga hyppäsi yksittäisen junailijan saappaisiin. Tuloksena muodostui käyttäjälähtöinen Rakastu raiteisiin -konsepti pääviesteineen.

– Jenga on ajatellut asiaa käyttäjän kannalta. Eli mitä hän haluaa matkalta: sujuvuutta, nopeutta, kevyemmän omatunnon, turvallisuutta ja hengähdystauon arjessa. Nämä Jenga kiteytti hyvin, Kivilinna kertoo. 

Rakastu raiteisiin -konsepti on ihastuttanut Pirkanmaalla, ja sen visuaalista ilmettä on kehuttu tunteita herättäväksi. 

– Esimerkiksi Rakastu raiteisiin -kampanjan animaatiot ovat sympaattisia. Jenga onnistui yksinkertaisilla elementeillä saamaan viestimme hyvin esiin.

25 uutta kauko- ja lähijunavuoroa sekä Mansen oma M-lähijuna.

Pilotissa mukana ovat Pirkanmaan liitto, VR, Tampereen seudun joukkoliikenne (Nysse), Tampere, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, Akaa, Juupajoki, Lempäälä, Kangasala, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano ja Sastamala.

Lue lisää rakasturaiteisiin.fi