Uudistimme Suomen Maaseutuyrittäjien Matka maalle -sivuston 

Matkamaalle.fi on maaseutumatkailua valtakunnallisesti edistävän Lomalaidun ry:n hallinnoima palvelusivusto. Se tarjoaa näkyvyyttä Lomalaidun ry:n jäsenyhteisön Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n jäsenistölle, johon kuuluu yli 200 majoitus-, ohjelma- ja ruokapalveluja tai tuotemyyntiä tarjoavaa yritystä sekä muita sidosryhmiä.  

Matkamaalle.fi haluttiin uudistaa näyttäväksi ja runsaaksi maaseutumatkailun ykkössivustoksi, joka palvelee entistä paremmin sekä matkailijoita että matkailuyrittäjiä. Toiveena oli parantaa sivuston toiminnallisuuksia, visuaalisuutta ja vetovoimaa sekä suunnata erityistä huomiota palvelun käytettävyyteen, saavutettavuuteen sekä optimointiin eri kohderyhmille. 

Lisää Jengaa: Uudistusprojektin aluksi kartoitimme sivuston lähtötilannetta mm. Googlen analytiikan ja avainsanatutkimuksen avulla. Yhteisessä työpajassa kävimme kattavasti läpi asiakkaan toiveet ja tavoitteet sekä sivuston käyttäjäprofiilit ja kohderyhmät. Näiden tietojen pohjalta Jenga suunnitteli sitten ehdotukset uudesta visuaalisesta ilmeestä, rakenteesta, toiminnallisuuksista ja tekstisisältöjen tyylistä.  

Huolelliseen yhteiseen pohjatyöhön perustuvat ehdotukset osuivat nappiin. Seuraavaksi edessä oli laajan sivuston tekninen rakentaminen, johon sisältyivät mm. vanhojen aineistojen siirto uuteen ympäristöön, toiminnallisuuksien toteutus sekä uusien teksti- ja kuvasisältöjen tuottaminen.  

Työn tuloksena pääsimme lanseeraamaan uuden matkamaalle.fi-sivuston, joka infoaa, innostaa ja aktivoi maalle haikailevia loma-, työ- ja ryhmämatkailijoita sekä auttaa löytämään helposti juuri ne omat suosikkikohteet ja -palvelut. Kaikki yleinen matkailusisältö ja useimmat kohde-esittelyt löytyvät sivustolta myös englanniksi. 

Sivuston toiminnallisiin uudistuksiin kuuluu entistä yksityiskohtaisempi ja monipuolisempi kohdehakutoiminto, jossa voi valita hakukriteereiksi aluerajauksen lisäksi useita erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä, ruokapalveluja ja majoitustyyppejä tarjouksineen. Täysin uutta on tapahtumakalenteri, josta matkailijat näkevät eri kohteiden ja paikkakuntien ajantasaista ohjelmatarjontaa sekä saavat näin lisää virikkeitä oman maaseutumatkansa suunnitteluun.  

Luonnollisesti Jenga tarjosi ja tarjoaa asiakkaalle apua myös uuden sivuston käyttöön, päivityksiin, hakukoneoptimointiin ja sisältöjen markkinointiin. 
  

Jos maaseutumatka tai verkkosivujesi uudistaminen kiinnostaa, tutustu matkamaalle -sivustoon.  

Matkamaalle sivusto tietokoneella