Millaista oli harjoittelu Jengassa?

Mainostoimisto hakee työharjoittelijaa. Olen työharjoittelupaikkaa vailla. Ilmoitus lupailee koodausta, somea ja pullaa. Olen myyty pullan kohdalla, mutta epäröin hieman. En tiedä mitään markkinointi- tai mainosalasta, enkä ole täysin pätevä kaikissa vaadituissa web-tekniikoissakaan.

Onko sussa Jengaa? kysyy ilmoituksen otsikko, mielestäni jo lähes haastavasti. Päätän ottaa haasteen vastaan.

Seuraavan kolmen kuukauden aikana opin WordPressin back-endin käytön kaikkine sovellusmahdollisuuksineen, ja miten kyseiselle alustalle koostetaan asiakkaalle yksilöllisesti räätälöidyt, toimivat ja freesit verkkosivut. Hahmotan, miten sosiaalista mediaa käytetään osana yritystoimintaa ja olen jatkuvasti ajan tasalla sosiaalisen median pienimmistäkin käänteistä kootessani viikoittain some-katsausta. Pääsen seuraamaan, miten tuotetaan kokonainen jäsenlehti alusta loppuun ja osallistumaan sen tekemiseen. Kaikki tämä ja paljon, paljon muuta – tehtävien vaihtelevuudesta huolimatta kaiken voi silti niputtaa samaan kategoriaan: ihan mieletöntä ja mielettömän hyvää työkokemusta.

Eikä siinä vielä kaikki. Vaikka Jengan toimisto ei sijaitsekaan aivan Puistotornin huipulla, olivat jengalaiset ihan huippuja. On ollut ilo ja kunnia olla osa näin kannustavaa, huumorintajuista, luovaa ja ammattitaitoista porukkaa. Jengan mahtava yhteishenki ja työilmapiiri ovat iso osa sitä, miksi annan Jengalle viisi tähteä viidestä ja suosittelen muillekin!

Oliko minussa Jengaa? Todellakin. Ja sitä pullaa muuten riitti.