Some-katsaus, osa 7

1. WhatsApp-viestinnästä entistä salatumpaa

WhatsAppin käyttäjät ovat kuluneen viikon aikana ehkä ihmetelleet keskusteluihin ilmestynyttä ilmoitusta, joka kertoo kaikkien chat-viestien sekä WhatsApp-puheluiden olevan nyt salattuja. Kyseessä on uusi turvallisuuspäivitys, joka ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä. Päivityksen myötä niin kahdenkeskiset kuin ryhmäkeskustelut sekä WhatsAppin kautta soitettavat puhelut ovat nyt niin huolella salattuja, ettei niihin ole pääsyä verkkorikollisten ja hakkereiden lisäksi edes WhatsAppilla itsellään.

Lue lisää

2. Instagramille omat pirtelöt – tilattavissa yhden päivän ajan

Yhdysvaltalainen pikaruokaketju Sonic on suunnitellut Instagramille pirtelön. Square Shake -nimeä kantavien pirtelöiden ulkoasussa kaikki on kulmikasta aina neliön mallisista tarjoiluastioista neliöiksi muotoiltuihin kirsikoihin asti, Instragramin tunnusomaisten neliömäisten kuvien inspiroimana.

Kyseessä on Sonicin Cremery shakes -pirtelöuutuuksien markkinointi, joka toteutetaan yhteistyössä Instagramin kanssa musiikki- ja taidefestivaali Coachellan yhteydessä. Pirtelöt ovat myynnissä vain yhden päivän ajan ja tilattavissa vain Instagramin kautta. Pirtelöt toimitetaan tilaajille festivaalialueelle, eikä hintakaan päätä pakota – maksuksi nimittäin riittää oman pirtelön kuvaaminen Instagramiin.

Lue lisää

3. Facebook Live päivittyi isosti

Viime kesänä julkaistuun Facebook Live -ominaisuuteen on nyt tullut paljon uusia päivityksiä. Parannukset koskevat muun muassa livevideoiden interaktiivisuuden ja kiinnostavuuden lisäämistä reaktioemojien, filttereiden ja piirto-ominaisuuden muodossa. Nyt videotoiminnon voi ottaa käyttöön myös Facebookiin luotujen ryhmä- ja tapahtumasivujen sisällä. Kavereita voi nyt kutsua seuraamaan omaa lähetystä tai etsiä täysin uutta katseltavaa uusien, koko maailman kattavien löytämistoimintojen avulla.

Lue lisää

4. Emojilukutaito vaatii tarkkuutta ja laitetuntemusta

Emojit ovat kiinteä osa nykyviesintää. Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa emojien olevan ongelmallisia silloin, kun niiden merkitys jättää varaa väärinymmärrykselle. Henkilökohtaisten tulkintaerojen ohella suurinta vaivaa aiheuttaa emojien muuntuminen eri näköisiksi eri laitteiden ja sovellusalustojen välillä.

Lue lisää