Some-katsaus, osa 9

1. Botti hoitaa pian bisneksesi Messengerissä

Facebook Messengerin käyttömahdollisuuksien laajenemiselle ei näy loppua. Facebook tarjoaa yrityksille mahdollisuuden rakentaa Messengeriin yrityksen oman ”robotin”, joka pystyisi hoitamaan osan yrityksen asiakaspalvelusta, esimerkiksi varaamalla käyttäjälle pöydän ravintolasta tai avustamalla tietyn tuotteen löytämisessä. ”Asiakkaanne ovat jo täällä”, Facebook huomauttaa yrityksille ja on todennäköisesti oikeassa Messengerin käyttäjien lukumäärän noustua kuun alussa jo 900 miljoonaan.

Lue lisää

2. Varaa hotelli Instagramin kautta

Starwood -hotelliketjun kahteen Pariisissa sijaitsevaan hotelliin voi nyt tehdä varauksen Instagramin kautta. Starwood tekee asian tiimoilta yhteistyötä LIKEtoKNOW.it -ostosalustan kanssa, jolloin kuvasta tykkääminen lähettää käyttäjän sähköpostiin linkin, jonka kautta varaaminen hoidetaan loppuun.

Lue lisää

3. YouTuben 360° -livevideo ja spatiaalinen audio

YouTubeen on voinut jo vuoden päivät ladata 360 astetta näyttäviä videoita, mutta nyt ominaisuus on laajennettu koskemaan myös livestreamausta. YouTube demosi päivitystään lähettämällä 360°-livetaltiointia hiljattain järjestetyiltä Coachella-festivaaleilta.

Samaan aikaan ilmoitettiin myös spatiaalisen audion käyttömahdollisuuksista YouTube-videoissa. Spatiaalisen audion toisto jäljittelee oikeaa tapaa kuulla ottamalla huomioon muutokset äänentoistossa suhteessa kuulijaan esimerkiksi etäisyyden muuttuessa.

Lue lisää

4. Vaihda naamaa Snapchatissa – kenen kanssa tahansa!

Suositun Face Swap -ominaisuuden avulla on voinut vaihtaa samassa kuvassa esiintyvien henkilöiden kasvoja keskenään. Snapchatin uuden päivityksen myötä kaipaamiesi kasvojen ei tarvitse enää olla vierelläsi, vaan vaihtoisen naaman voi nyt valita vapaasti puhelimessasi olevien kuvien joukosta.

Lue lisää