Vellu hoitaa niin visut, videot kuin vokaaliosuudetkin

Veli-Pekka Lehtonen

Jengan monipuolinen osaaminen laajeni entisestään, kun joukkueeseen liittyi paljasjalkainen tamperelais-AD Veli-Pekka Lehtonen. 

Pikimustalla huumorintajulla varustetun, musapiireistäkin tutun Vellun toimenkuvaan kuuluvat graafiset työt projektien strategisesta suunnittelusta toteutukseen. Liikkuvan kuvan erikoismies vahvistaa palvelujamme myös videokuvauksen, editoinnin ja animoinnin alueilla

”Tykkään tehdä strategista suunnittelua ja konseptointia ryhmässä sekä kehittää niiden pohjalta graafisia ratkaisuja, joissa on twängiä”, hän kiteyttää. 

Vellu valmistui artenomiksi vuonna 1995 Lahden muotoiluinstituutin video-osastolta, suuntauksenaan ohjaus ja editointi. Tämän jälkeen mies työskenteli kymmenisen vuotta kuvaajana, äänittäjänä ja editoijana muun muassa matkailun edistämisen, yritysvideoiden ja kulttuuridokumenttien parissa. 

”Crossmedia-täydennyskoulutuksen jälkeen aloin 2000-luvun puolivälissä tehdä freelancerina graafista suunnittelua, taittamista, verkkosivujen suunnittelua ja toteutusta. Vuonna 2010 siirryin in-house-AD:ksi kosmetiikkafirma Sim Finlandiin, jossa tein taittamista, pakkaussuunnittelua ja muita graafisia töitä sekä videotuotantoa.” 

Vellun kotijoukkoihin kuuluvat vaimo ja esiteini-ikäinen poika. Ja kun perheeltä ehtii, hän karkaa oitis keikkalavoille rokkikukkoilemaan. 

”Vapaa-aika on mennyt teini-iästä asti vokalistina monissa erilaisissa bändeissä, tyylilajin vaihtuessa rockabillystä punkkiin. Tänäkin vuonna synnytellään paristakin eri projektista ihan fyysiset julkaisut, tunnetumpana kenties ska-yhtye Voimaryhmä ja sen neljäs pitkäsoitto”, hän lupailee. 

”Jengasta kuulin copywriter Aaltoselta, joka on vanha tuttu erilaisista kumppanuusprojekteista niin musiikin kuin viestinnänkin piiristä. Jengan monialaiset asiakkuudet vaikuttivat mielenkiintoisilta ja toimivat hyvin polttoaineena tällaiselle vanhalle dieselveturille.”