Web-virtuoosin työhön sisältyy myös salapoliisin työtä 

Yksikään Jengan toteuttama verkkosivuprojekti ei lähde hakukoneiden armoille ilman digisuunnittelija Tuomas Matikaisen kädenjälkeä. Syntyperäinen tamperelainen vastaa Jengassa asiakkaiden verkkosivuprojektien teknisestä toteutuksesta yhteistyössä graafikoiden kanssa.   

Mediatekniikan insinööriksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistunut web-virtuoosi kertoo uusien projektien tuovan eniten kierrettä omaan työarkeen.  

”Niissä saa aloittaa puhtaalta pöydältä ja toteuttaa sivut asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Vastaan kaikesta teknisestä toteutuksesta sen jälkeen, kun AD on suunnitellut sivun visuaalisen ilmeen ja tehnyt käyttöliittymästä näppärän ja toimivan.”  

Tavoitteena on tehdä sivut teknisesti sellaisiksi, että asiakas pystyy niitä myös itse tarvittaessa päivittämään. Sisältöjen muokkaaminen onnistuu helposti, vaikkei ohjelmointi olisi lähellä sydäntä.   

Google määrää marssijärjestyksen  

Asiakkaan toiveiden lisäksi Tuomas huomioi jatkuvasti kaikkitietävän Googlen ja hakukoneoptimoinnin. Google ei kerro muutoksistaan suoraviivaisesti, joten hänen työpäiviinsä sisältyy myös salapoliisin työtä.   

”On oma hommansa pysyä kartalla muuttuvista hakukoneoptimoinnin vaatimuksista ja tehdä Googlen kunnioittamia SEO-ystävällisiä sivustoja. Hakukone arvostaa nopeutta ja selkeyttä.”  

Tuomaksen mukaan verkkosivujen tekeminen ei nykyisin vaadi enää varsinaista koulutusta, sillä internet tulvii erilaisia ohjeita.   

”Tavallinen tallaaja voi kiinnostuessaan saada verkkosivut kasaan, mutta laadulla pystyy edelleen erottautumaan. Pystyn jatkuvasti haastamaan itseäni tekemään paremmin ja tehokkaammin.”  

Jengassa Tuomas arvostaa työntekijöiden monipuolista osaamista ja hyvää yhteispeliä töiden tekemisessä. Ihmiset ovat loppumaton virta, josta ammentaa lisää ammattitaitoa. 

”Meillä on hyvä työskennellä, ja asioista pystyy keskustelemaan helposti. Minä en osaa kaikkea sitä mitä joku toinen osaa, ja toisin päin. ”  

Kun Tuomas ei ole web-projektien äärellä, hänet löytää suurella todennäköisyydellä punnertamasta painoja tai jalkapalloviheriöltä. Fyysinen aktiivisuus tuulettaa hyvin mieltä ja kehoa sekä tarjoaa vaihtelua tarkkuutta vaativaan työhön. 

Kaipaisiko verkkosivustosi pientä ilmeen kohotusta ja ulkoasun selkeyttämistä? Autamme mielellämme, joten tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää?
Ota rohkeasti yhteyttä!

Jätä yhteystietosi ja palaamme sinulle pikimmiten.

Tilaa Jengan uutiskirje
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.