Toimivan verkkosivuston perusta on onnistunut käyttöliittymäsuunnittelu​

Käyttöliittymän laadukas suunnittelu on olennainen osa onnistunutta verkkosivustoa. Suunnittelun tavoitteena on luoda kävijöitä parhaalla mahdollisella tavalla palveleva, looginen ja luotettava sivusto. Myös visuaalisuus on olennainen osa miellyttävää ja mieleenpainuvaa käyttäjäkokemusta. Suunnittelemme toiveidesi pohjalta näyttävän sivuston, joka toimii myös käytännössä.

Ei ”mobile friendly” vaan ”mobile first”​

Hyvin suunniteltu sivusto toivottaa vierailijan tervetulleeksi ja tarjoilee tiedon helposti ja nopeasti. Käyttäjän ei tarvitse pähkäillä pitkään eri toimintojen käytön kanssa, vaan hän seilaa saitilla kuin kotonaan. Tämä on mahdollista noudattamalla hyväksi todettuja käytäntöjä ja esimerkiksi visuaalisia vihjeitä, jotka opastavat luontevasti käyttäjää.

Toimivuuden kannalta tärkeää on suunnitella käyttöliittymä vastaamaan eri alustojen vaatimuksia. Nykyään verkkoa selataan yleisimmin mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla, joten suunnittelun tulee noudattaa mobile first -ajattelua. Hyvä sivusto ei huku liikaan hälyyn, vaan visuaalinen ilme tekee siitä tasapainoisen ja hallitun – operoi käyttäjä sitten pöytäkoneen näytön tai pienen älypuhelimen äärellä. ​

Typografialla on oma tärkeä merkityksensä osana graafista ilmettä. Tyylikkäät mutta helposti luettavat fontit kutsuvat silmäilemään tekstisisältöjä ja luovat osaltaan haluttua mielikuvaa. Sopivaan typografiaan puettu oikeanlainen teksti muodostaa voimakkaan elementin sivustollasi. 

Kilpailu on kovaa. Mikäli sivustosi käyttöliittymäsuunnittelu ei ole ajan tasalla, päätyy käyttäjä hakukoneesta todennäköisesti toimivammalle ja vakuuttavammalle sivulle.

Nämä saattavat myös kiinnostaa sinua:

Kurkataanko saitin konepellin alle vai kaipaako sivustosi uutta ilmettä?