Viisi vinkkiä parempaan hakukonenäkyvyyteen

1. Optimoi otsikointi, URL-osoite ja kuvaustekstit

Mistä asiasta sivusi kertoo? Muotoile erillisten sivujesi sisältö niille valittujen avainsanojen ympärille, niin hakukoneiden on mahdollisimman helppo hoksata kunkin sivun aihe. Mitä helpommin Google tunnistaa sivusi sisällön, sitä paremmin se tarjoaa sitä Google-hakuja suorittaville potentiaalisille asiakkaille. 

2. Tuota aktiivisesti merkityksellistä verkkosisältöä

Moni voi ajatella, että blogin ylläpitäminen on aikaa vievää ja verkkosivujen kannalta turhaa toimintaa. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Aktiivisella sisällöntuotannolla varmistat, että sivusi listautuu Googleen jatkossa yhä useammilla avainsanoilla. Blogia ylläpitämällä luot useita pieniä virtoja, jotka tuovat liikennettä sivuillesi. Pienistä puroista syntyy suurempi joki!

3. Älä jää yksin hitaan sivun kanssa

Hidas sivusto raivostuttaa sen ylläpitäjää siinä missä asiakkaitakin. Voit kehittää sivujesi latausnopeutta monin tavoin, esimerkiksi vaihtamalla raskaat sivuelementit kevyempiin. Hitaat sivut tunnetusti vähentävät sivuillasi tapahtuvaa selailua ja näin ollen myös myyntiä. Jos et tiedä, kuinka ripeä sivusi on latautumaan, niin kysäise meiltä!

4. Varmista sivustosi mobiiliystävällisyys

On jo ilmiselvää, että suurin osa internetiä käyttävistä ihmisistä surffailee netissä mobiililaitteella. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että sivusi vastaavat mobiililaitteiden vaatimuksia. Huonolla mobiilin käyttäjäkokemuksella voit tehdä paljonkin hallaa omalle hakukonenäkyvyydellesi, jos potentiaaliset asiakkaasi kääntyvät pois sivuiltasi.

5. Buustaa verkkoliikennettä toimivilla linkityksillä

Ajattele nettisivujasi kaupunkina, joka tarvitsee sinne vieviä teitä, ruutukaavaa ja sieltä ulos vieviä väyliä. Verkossa näitä teitä ovat sivuston linkit, joiden määrällä ja laadulla voit parantaa sivujen hakukonenäkyvyyttä. Backlinkit eli linkit ulkoisilta sivustoilta tuovat sivullesi väkeä, sisäiset linkit kuljettavat vierailijaa sivustosi sisällä ja ulos johtavat linkit vievät heidät seuraavalle sivustolle. Lisäämällä sivuillesi kaikkia edellä mainittuja linkkityyppejä kasvatat niiden verkottuneisuutta ja siten myös orgaanisen liikenteen määrää.