Some-katsaus, osa 4
1. YouTubessa nyt käännöstyökalu
YouTubella on yli biljoona käyttäjää, jotka puhuvat 76:lla eri kielellä. Tämä tarkoittaa, että joka kolmas videoidesi katselija saattaa puhua eri kieltä kuin sinä.
Kielimuureja murtaakseen YouTube loi kanavalle omat käännöstyökalunsa. Voit nyt käännättää YouTubessa videoidesi nimet ja kuvaustekstit, jolloin käyttäjät eri puolilla maailmaa löytävät jakamasi materiaalin paremmin. Voit myös tarkastaan YouTuben tekemän tekstit – joko hyväksyä, hylätä tai muokata niitä lisää. Uudet käännöstyökalut auttavat sisällöntuottajia saamaan viestinsä helpommin kansainvälisen yleisön saataville ja ymmärrettäväksi.
2. Uusi käyttäjäystävällisempi Google+
Google päivitti Google+:n uudelle tasolle. Palvelulla on yhteensä noin 1.2 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, ja alustalla jaetaan yhä enemmän itselleen tärkeitä asioita. Google+ päätti keskittyä siihen. Uudelleen suunnittelussa Google+:ssa yhteisöt ja kokoelmat on nostettu alustan kärkeen, joten jakaminen ja kommunikointi on nyt helpompaa ja nopeampaa.
Google+ on nyt myös mobiiliystävällisempi ja responsiivisempi, eli toimii sekä pienellä että suurella laitteella.
3. Facebookin ja Googlen yllätysyhteistyö
Arkkiviholliset Facebook ja Google tekevät nyt yhteistyötä. Facebook antoi Googlelle luvan etsiä sen mobiilisovelluksesta. Tämä tarkoittaa, että Googlen hakutulokset näyttävät joitakin tietoja Facebookin sovelluksesta, esimerkiksi julkisen profiilitiedon. Tiedot tulevat näkyviin ns. syvinä linkkeinä, joka vie käyttäjän tarpeelliseen tietoon Facebookin sovellukseen. Googlella on myös pääsy joihinkin sisältöihin, kuten yrityssivuihin, ryhmiin ja tapahtumiin.
Sovelluksen sisältä etsiminen hyödyttää kumpaakin osapuolta. Googlen hakukone on hallitseva webissä, mutta se ei voi automaattisesti ”nuuskia” ja luokitella informaatiota sovellusten sisällä, jossa älypuhelinkäyttäjät viettävät suurimman osan aikaansa. Mobiilissa Googlen asema aloituspisteenä on vaarassa. Myös Facebook hyötyy: käyttäjät tulevat Googlen kautta Facebookiin ja jäävät sinne.
4. Tumblr helpotti GIF-videoiden tekemistä
Kuvapalvelu Tumblr kehitti Gif-sovelluksen helppojen kuvasarjojen tekemiseen. Nyt minkä tahansa iOS-laitteella tehty sarjakuvaus voidaan muuttaa gif-tiedostoksi, editoida ja julkaista Tumblr-appsilla. Kuvia voi leikata, zoomata ja muokata hitaammaksi tai nopeammaksi.
Inspiraatiota kuvakokeiluun löydät tagilla #madewithtumblr.
5. Brussels Lockdown – mustaa huumoria kissatwiiteillä
Bryssel on saanut kehuja sen huumorintajusta. Vakaviin asioihin ja jopa uhkiin voi suhtautua itseironisesti ja hauskasti. Sen jälkeen, kun viranomaiset olivat Brysselissä kieltäneet ihmisiä julkaisemasta poliisin liikkeitä sosiaalisessa mediassa, syntyi hämmentävä kissakuvien virta. Belgian kansallisen turvallisuusneuvoston puvuissa poseeraavia epäilyttäviä kissakuvia on julkaistu, jotta epäillyt terroristit eivät saisi selville terrorismin vastaista toimintalaajuutta.
Kurkkaa tagi #BrusselsLockdown, niin ymmärrät!