Verkkosivu-uudistus asiakkaan näkökulmasta
Hyvä verkkosivusto tukee liiketoimintasi tavoitteita: toimivan ja selkeän sivuston ja ostopolun ansiosta kävijä muuttuu liidiksi ja parhaimmillaan myynniksi. Kun sivuston rakenne on tarkkaan mietitty, käyttöliittymä helppokäyttöinen ja ostopolku selkeä, johdattaa verkkosivusi potentiaalisen asiakkaan haluttuun lopputulokseen, oli se sitten puhelinsoitto, sähköposti tai yhteydenottolomakkeen täyttäminen.
Verkkosivuston uudistus voi tuntua pitkältä ja vaivalloiselta prosessilta, mutta onko se sitä?
Verkkosivuja uudistaessa mietitään usein, paljonko projekti vie resursseja, aikaa ja rahaa. Vaikka uudistuksessa on paljon työtä, ei projekti ole sinulle asiakkaana kovin työläs. Kokosimme yhteen, miltä tyypillinen verkkosivu-uudistus asiakkaan näkökulmasta näyttää ja kauanko projekti vie aikaa.
Verkkosivu-uudistuksen vaiheet asiakkaan näkökulmasta
Aloitustapaaminen tai workshop
Verkkosivuprojekti alkaa aloituspalaverilla tai workshopilla. Tässä tapaamisessa käydään läpi nykyisten sivujen kehityskohteita ja pohditaan uuden sivuston rakennetta, ostopolkuja ja tavoitteita. Pääset kertomaan ajatuksiasi ja toiveitasi uudesta sivustosta. Samalla määritellään aikataulua ja projektin kulkua.
Näillä eväillä Jengan suunnittelijat käärivät hihansa ja lähtevät suunnittelemaan uutta sivustoa. Tähän vaiheeseen kuluu projektista riippuen noin 2-4 viikkoa.
Toinen tapaaminen ja kommenttikierros
Seuraavassa tapaamisessa on jo lihaa luiden ympärillä ja pääset näkemään uuden sivuston rakennetta, ostopolkuja ja visuaalista ilmettä. Tässä vaiheessa pääset kommentoimaan suunnitelmia ja kertomaan, ollaanko projektissa menossa oikeaan suuntaan.
Tämän tapaamisen ja kommenttien pohjalta aletaan työstää lopullista sivustoa. Tässä vaiheessa tehdään siis sivuston tekninen toteutus sisältäen WordPress-ympäristön käyttöönoton, sovittujen toiminnallisuuksien toteutuksen, sivujen koostamisen ja sisällönsyötön.
Lopullisen sivuston tekemisessä kestää yleensä noin 2-6 viikkoa sivuston laajuudesta ja ominaisuuksista riippuen.
Uuden sivuston testaus ja käyttökoulutus
Viimeisenä on luvassa valmiin sivuston testaus, jossa huomioidaan vielä viimeiset silaukset ja sivuston tekninen toimivuus niin tietokoneella kuin mobiilissakin. Testauksen jälkeen uusi sivusto on valmis julkaistavaksi.
Lopuksi tarjoamme uuden sivuston käyttökoulutuksen, josta saat myös kirjalliset ohjeet sivuston käyttöön.
Halutessasi voit jättää myös sivuston ylläpidon, analytiikan ja hakukoneoptimoinnin Jengan huoleksi, jolloin voit keskittää kaiken aikasi ydinliiketoimintaasi ja varmistaa, että sivusto palvelee yrityksesi tarpeita mahdollisimman tehokkaasti.
Paljonko verkkosivu-uudistus maksaa?
On selvää, että sivustouudistuksen hinta riippuu verkkosivuston koosta, rakenteesta ja ominaisuuksien määrästä. Projektin alussa tehdään aina kartoitus uuden sivuston laajuudesta ja tarpeista. Näiden pohjalta laaditaan kustannusarvio projektin kokonaiskustannuksista.
Myös sivustoprojektiin käytettävä aika riippuu sivuston rakenteesta ja laajuudesta. Rakenteeltaan yksinkertainen, muutaman sivun ja simppelit toiminnallisuudet sisältävä verkkosivusto on tietenkin kaikista nopein toteuttaa. Laajempi sivusto vie luonnollisesti enemmän aikaa ja voi vaatia myös useampia tapaamisia tai workshopeja.
Käytännössä sivustouudistuksen voi kevyimmillään toteuttaa kahdella tapaamisella ja käyttökoulutuksella noin parissa kuukaudessa. Ei siis kuulosta mahdottomalta urakalta!
Kurkkaa tekemiämme verkkosivu-uudistuksia:
Katso lisää verkkosivu-referenssejä täältä.
Haluatko kuulla lisää?
Ota rohkeasti yhteyttä!
Jätä yhteystietosi ja palaamme sinulle pikimmiten.